פורסם ב כלים לחיים קלים

Google Code Jam

תגידו, אתן מכירות את Google Code Jam?

זה לגמרי הגיוני אם אתן לא מכירות את התחרות הזאת. למען האמת, רוב המפתחות והמפתחים ששאלתי לא הכירו את התחרות, וגם אני שמעתי עליה לראשונה בשנה שעברה מחברה.

אז מה זה Google Code Jam?
זו תחרות קידוד, אחת משלוש תחרויות קידוד שגוגל מקיימת במהלך השנה (אפשר לקרוא על כולן כאן). לתחרות יש ארבעה סיבובים שמתקיימים לאורך השנה, כאשר המנצחות בכל סיבוב מתקדמות לסיבוב הבא.

בשנה שעברה נרשמתי לתחרות, והלך לי די גרוע, מתוך ארבע שאלות הצלחתי לענות רק על שתיים לפני שנגמר הזמן, אבל זה עדיין היה ממש כיף, ולמען האמת התחרות הזו הייתה אחד הדברים שפתח לי את התיאבון להתעסק באלגוריתמים, ואחת הסיבות שכשניגשתי להתחיל להתאמן על אלגוריתמים לקראת ראיונות עבודה התייחסתי אליהם יותר כמו אל חידות נחמדות ופחות כמו אל שאלות מפחידות בראיונות.

לתחרות הזו נרשמים המון אנשים, ומעט מאוד מתקדמים בסיבובים, אז סטטיסטית הסיכויים לנצח הם די קטנים, אבל עם זאת הסיכויים לאתגר את עצמך, ללמוד וליהנות הם ממש גדולים!
אני מתכננת להירשם לתחרות השנה ברגע שההרשמה תיפתח (מבטיחה להודיע בבלוג), וכמו כן, אני מתכננת להתכונן אליה כמו שצריך הפעם. באתר של התחרות אפשר למצוא המון שאלות משנים קודמות שאפשר להתאמן עליהן כדי להבין את הסגנון ואת רמת הקושי ולהגיע מוכנות לתחרות.

כמובן שאני אעלה כפוסטים את כל השאלות שאני אפתור, ואני מאוד ממליצה אם התחרות מעניינת גם אתכן לנסות לפתור בעצמכן ורק אחר כך לקרוא את הפוסטים.

הנה כמה פוסטים עם תרגילים שפתרתי מתחרויות קודמות:

2 תגובות בנושא “Google Code Jam

  1. מומלץ בחום!
    יש לי בראש פתרונות לרבות מהבעיות שם. למה בראש? כי אני חושב עליהן ב-offline, בנחת. אחת ההנאות הגדולות.

    1. ואם יורשה לי להמליץ על שני האחים של Code Jam:
      – Kick start – דומה מאוד ל-Code Jam ולדעתי אפשר להשתתף בו כל השנה ובכל סיבוב, בלי צורך לעבור את הסיבובים הקודמים.
      – Hashcode – הוא שונה בהחלט. בו אתן לא מחפשות פתרון אחד שהוא הנכון אלא עובדות על בעיות אופטימיזציה פתוחות יותר.

      שלושתם מופיעים כאן: https://codingcompetitions.withgoogle.com/

השאר תגובה